Nieuws
dinsdag, 23 jul 2024

Vlaams Belang voert in Sint-Niklaas actie tegen drugsgeweld

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang voert in Sint-Niklaas actie tegen drugsgeweld

In de nacht van zondag op maandag werd Sint-Niklaas opgeschrikt door ontploffingen en brandstichtingen. “De aanslagen zijn wellicht drugsgerelateerd”, zegt Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans, die deze ochtend in zijn stad actie voerde tegen het steeds uitdeinende drugsgeweld. “Deze plaag moet zowel op nationaal als lokaal niveau hard aangepakt en bestreden worden.”

De aanslag met een springlading in de Dr. Van Raemdonckstraat, in het centrum van de stad, kwam voor Brusselmans, zo min als voor de buurtbewoners, als een verrassing: “Al maanden lang waarschuwen verschillende buurtbewoners voor dit soort toestanden. De politie werd voor het getroffen pand ook al meermaals gebeld wegens overlast en drugsgerelateerde klachten. Maar de klachten werden door het stadsbestuur helaas nooit serieus genomen.” 

“Onze provinciesteden mogen geen tweede Antwerpen of Brussel worden”

De bomaanslag was overigens niet het enige incident, die nacht in de Oost-Vlaamse provinciestad. Enkele honderden meter verder, op de Antwerpsesteenweg, werden er nog enkele garageboxen in brand gestoken. “In de eerst plaats hebben we vandaag actie gevoerd om de getroffen buren, die heel wat materiële schade hebben opgelopen, een hart onder de riem te steken”, gaat Brusselmans verder. “Maar daarnaast hebben we ook een duidelijke politieke boodschap: steden als Sint-Niklaas of Mechelen, dat ook niet gespaard is gebleven van aanslagen, mogen geen tweede Antwerpen of Brussel worden.”

Voor het Vlaams Belang moet drugsgeweld zowel op nationaal als lokaal niveau hard aangepakt en bestreden worden. “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”, besluit Brusselmans. “Het Vlaams Belang staat voor een absolute nultolerantie, voor strengere controles en meer razzia’s, en veel strengere bestraffingen van het ontoelaatbare drugsgeweld. Anders is het slechts een kwestie van tijd voor er in steden als Sint-Niklaas ook doden zullen vallen.”