Nieuws
zaterdag, 26 okt 2024

Vlaams Belang bestuurt ook mee in Izegem

Deze zaterdag maakte lokale partij STiP+ bekend samen te zullen besturen met het Vlaams Belang in de West-Vlaamse stad Izegem. “Stap per stap geven we de Vlamingen het beleid waar ze om gevraagd hebben. Met Izegem valt alweer een dominosteen in het rijtje”, reageert Tom Van Grieken. “En dat is de normaalste zaak ter wereld. Beide partijen willen het beste voor hun stad.”

Na Ninove en Ranst zal het Vlaams Belang nu ook besturen in het West-Vlaamse Izegem. “Wanneer er inhoudelijk aan tafel gezeten wordt, is de conclusie op veel plaatsen dat het niet meer dan logisch is om met onze partij in zee te gaan”, aldus Van Grieken. “Veiligheid, mobiliteit en transparantie zetten we overal op de agenda. En op alsmaar meer plaatsen krijgen we de kans om dit in de praktijk om te zetten.”

STiP+ en het Vlaams Belang kondigden vandaag aan samen een coalitie gevormd te hebben. Daarbij zal het Vlaams Belang twee schepenmandaten bekleden met Sam Weyts en Filip Buyse. “Beide partijen gaan voor de volle honderd procent voor Izegem”, stelt lokaal Vlaams Belang-kopman Sam Weyts. “We zitten volledig op dezelfde lijn. De Izegemnaren hebben recht op een beter bestuur en samen zullen we hen dat geven.”