Persberichten
maandag, 02 sep 2024

Tom Van Grieken feliciteert AfD met schitterende overwinning

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken feliciteert Alternative für Deutschland (AfD) met haar schitterende verkiezingsoverwinning in de Duitse deelstaten Thüringen en Saksen. “AfD werd de grootste in Thüringen en behaalde meer dan 30 procent in Saksen”, stelt Van Grieken vast. “Zonder meer een prachtig resultaat, ook in Duitsland snakken de mensen naar verandering.”

Van Grieken benadrukt dat overal in Europa patriottische partijen de verkiezingen winnen: “Geen zinnig mens kan dat ontkennen. In Duitsland kregen groenen en socialisten een pandoering van jewelste. En waar de groenen in Thüringen niet eens de kiesdrempel meer halen, hebben de liberalen ook in het deelstaatparlement van Saksen zelfs geen verkozene meer. Van het CDU wordt vermeld dat die traditionele partij standhoudt, al is ze sinds de jaren ‘90 toch ook al de helft van haar aanhang verloren.”

“Paniekvoetbal van de open grenzen-partijen baat niet meer”

 Na de door IS opgeëiste moordaanslag in Solingen, die recent gepleegd werd door de afgewezen Syrische asielzoeker Issa al H., en waarbij drie onschuldige mensen omkwamen, werden door de Duitse regering strengere wapen- en asielwetten aangekondigd. “In de hoop de verkiezingsoverwinning van de AfD te voorkomen”, aldus de Vlaams Belang-voorzitter. “Maar dat doorzichtige spelletje paniekvoetbal mocht voor de open grenzen-partijen uiteraard niet meer baten. Het is tenslotte door hun toedoen dat de terrorist in Solingen zijn mesaanvallen kon uitvoeren.”

“Het is duidelijk dat de burgers in Duitsland en elders in Europa het open grenzen-beleid van de traditionele partijen spuugzat zijn”, besluit Van Grieken. “Ze worden dagelijks geconfronteerd met de nefaste gevolgen van de massa-immigratie.”