Brussels onderwijs islamiseert aan sneltempo. Vlaams Belang wil islam uit onze scholen weren
Van alle kinderen die in Brussel naar het Nederlandstalig basisonderwijs gaan, volgt 32 procent islamitische godsdienst, zo blijkt uit het Statistisch Jaarboek van het Vlaams onderwijs 2016-2017.Het aantal kinderen dat islamles volgt steeg tussen het schooljaar 2007-‘08 en 2016-’17 met meer dan 100%.
Zeker in het gemeentelijk onderwijs is de islamisering zeer problematisch. Daar volgt maar liefst 69.45% van alle leerlingen islamitische godsdienst. In het gemeenschapsonderwijs is dat eveneens meer dan 50%. En dat heeft zo zijn gevolgen. Lessen rond de evolutieleer en bepaalde historische feiten worden soms niet eens meer onderwezen om de ‘islamitische gevoeligheden’ te respecteren.
In heel wat Brusselse scholen worden er ook enkel maar halalmaaltijden aangeboden, ook aan niet -islamitische kinderen. Zij moeten zich blijkbaar maar leren integreren in wat stilaan islamitische scholen zijn geworden.
Ook voor de islamitische kinderen zelf is het moslimonderricht in onze scholen problematisch. Dat bleek vorig jaar nog uit een onderzoek van jihadexpert Montasser AlDe'emeh in meerdere Brusselse scholen. Islamleerkrachten creëren via hun indoctrinatie een angstcultuur, zo stelde hij.
De cijfers uit het Statistisch Jaarboek bevestigen een nefaste evolutie die het Vlaams Belang al langer aanklaagt. Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens: “Onze scholen moeten opnieuw Vlaamse scholen worden. Wie er te gast is dient zich aan te passen aan onze westerse waarden en verworvenheden. De islam, die vaak haaks staat op die normen en waarden, heeft geen enkele plaats in onze scholen. Islamonderricht zou dan ook verboden dienen te worden – het promoten van de islam in ons onderwijs heeft niets te maken met de vrijheid van religie.”
Voor het Vlaams Belang is het al te gek dat we onderricht financieren in een godsdienst die haaks staat op onze eigen Europese waarden. Op die manier financieren we de niet-integratie en de islamisering met ons eigen belastinggeld. Bovendien is er nog steeds van overheidswege geen enkele controle op wat in de lessen islam op school verteld wordt.
Dominiek Lootens: “Daarom pleiten we voor een afschaffing van het godsdienstonderricht in het officieel onderwijs, dat wil zeggen in het Gemeenschaps-, het gemeentelijk en provinciaal onderwijs.”