Nieuws
vrijdag, 20 sep 2024

Vlaams Belang klaar om verandering te brengen op 13 oktober  

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang klaar om verandering te brengen op 13 oktober

Het Vlaams Belang is tevreden met het mooie resultaat dat in de peiling van Het Laatste Nieuws behaald wordt. “23,2 procent is zonder meer een deugddoend signaal voor al onze kandidaten en militanten”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Een goede score op 13 oktober is een noodzaak om gemeente per gemeente de nodige verandering teweeg te kunnen brengen.”

Als de peiling bewaarheid zou worden, behalen de V-partijen samen de helft van de stemmen. In veel gemeenten kunnen Vlaams Belang en N-VA samen een meerderheid bekomen. Op enkele straatlengtes afstand volgen dan Vooruit (15 procent), cd&v (11 procent), PVDA (9 procent), Open Vld (7 procent) en Groen (6,5 procent). “Maar dat is uiteraard verre van zeker, het is niet meer dan een peiling”, aldus Van Grieken, die zelf als de tweede populairste politicus van Vlaanderen naar voren komt. “Tot de verkiezingen zullen onze militanten en kandidaten gelijk hoe het beste van zichzelf blijven geven.”

“Op 13 oktober moet de burger eindelijk gehoord worden”

De voorzitter benadrukt het grote belang van de komende gemeenteraadsverkiezingen: “Op 13 oktober kan de kiezer in niet minder dan 209 Vlaamse steden en gemeenten voor een totale ommekeer in het beleid zorgen. Hun stem kan het zonder enig overleg inplannen van asielcentra eindelijk doen ophouden. Hun stem kan ook de wildgroei van windmolens doen stoppen. Het kan zorgen voor een veilige gemeente, met voldoende blauw op straat. En het kan ook een einde maken aan allerhande pestbelastingen, zoals op de plaatselijke horeca.”

Het is de ambitie en de inzet van het Vlaams Belang om op 13 oktober de politici van de traditionele partijen te doen luisteren. En vooral om ervoor te zorgen dat de burger eindelijk gehoord wordt. “De kiezer en niemand anders moet bepalen welk beleid er gevoerd wordt”, besluit Van Grieken. “En om dat te bereiken mogen ze niet berusten in een goede peiling, maar is het nodig om massaal een stem voor het Vlaams Belang uit te brengen.”