Nieuws
dinsdag, 16 nov 2021

Vlaams Belang eist dat Verlinden opnieuw onderhandelt met politie

Het sociaal conflict tussen de politie(vakbonden) en minister Annelies Verlinden (CD&V) is de voorbije dagen volledig geëscaleerd. Dit ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van Vlaams Belang aan minister Verlinden, die de voorbije weken keer op keer de uitgestoken hand van de politievakbonden is blijven weigeren.

Het Vlaams Belang betreurt dat de minister en de regering door hun houding elke vorm van respect voor de politieambtenaren verloren zijn. Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de politie had de minister nochtans ruim op voorhand verwittigd dat er grote protestacties zouden gepland worden indien de regering geen gehoor zou geven aan de verzuchtingen van de politie. Maar zowel minister Verlinden als de regering bleven doof en blind voor de terechte verzuchtingen van de politiediensten.

Depoortere over acties politievakbonden: “Dit kon Verlinden voorkomen”

“De drie belangrijkste eisen, met name eindelijk eens loonopslag na 20 jaar, het nakomen van de beloftes over de NAVAP-eindeloopbaanregeling en meer middelen zijn de belangrijkste ingrediënten van het sociaal conflict”, bevestigt Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere die als voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken de eisen van de politievakbonden begrijpt en onderschrijft.

Tegelijk betreurt Depoortere de overlast en de frustraties bij de bevolking ten gevolge van de acties: “De chaotische situatie op de wegen naar de luchthaven, de verkeershinder tijdens de ochtendspits in Brussel met vertragingen tot wel twee uur; de stiptheidsacties met lange wachtrijen tot gevolg, waarbij minstens 200 passagiers hun vlucht hebben gemist… dit had voorkomen kunnen worden.”

De regering en ook dit land maken alweer geen goede beurt. “Het is overigens pijnlijk dat op datzelfde moment, en ondanks de zogenaamde noodtoestand waarbij de regering het parlement drie maanden buitenspel heeft gezet, minister van Binnenlandse Zaken Verlinden zich nu doodleuk in de Verenigde Staten bevindt”, besluit Depoortere. “Als zij enig respect heeft voor de politie, de bevolking en voor zichzelf, dan moet ze beseffen dat haar plaats hier aan de onderhandelingstafel is. En wel liever vandaag dan morgen.”