Nieuws
zondag, 25 aug 2024

Solingen toont noodzaak grenscontroles aan

Foto: iStock. Solingen toont noodzaak grenscontroles aan

De moordende mesaanval in het Duitse Solingen blijkt gepleegd door een 26-jarige Syriër, een ‘soldaat’ van de jihadistische terreurgroep IS, die de aanslag reeds opeiste. “Islamistisch geweld kan zich helaas op ieder ogenblik overal in Europa voordoen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “We herhalen onze eis voor permanente grenscontroles. Islamfundamentalisten moeten opgespoord en zonder pardon uitgezet worden.”

De Syrische terrorist stak vrijdagavond drie onschuldige mensen dood, en maakte ook nog meerdere gewonden. “Onze woke-gazetten zaten er dus niet ver naast wanneer ze, om het eens niet over ‘jongeren’ te hebben, hadden over ‘een man met zuidelijke uitstraling”, aldus Van Grieken. “En niet langer geleden dan gisteren werd in een synagoge in Zuid-Frankrijk brand gesticht. Naar we wellicht mogen aannemen ook door mannen met zuidelijke uitstraling.”

“Politie en opsporingsdiensten moeten de nodige middelen krijgen”

“Om problemen op te lossen, moet je beginnen met ze te benoemen. Zonder taboes of complexen”, gaat de Vlaams Belang-voorzitter verder. “En dan heb ik het uiteraard niet enkel over de media, maar vooral over de machthebbers en de beleidsmakers. Na iedere moorddadige aanslag betreuren ze de feiten, verklaren ze geschokt te zijn, en betuigen ze hun diepste medeleven. En daarbij vermijden ze zorgvuldig om het over de islam te hebben. En vervolgens gaan ze, tot de volgende aanslag, over tot de orde van de dag.”

“Islamitisch terrorisme moet met tak en wortel worden uitgeroeid. Allereerst moet de voedingsbodem ervan worden weggenomen en moeten geradicaliseerde moslims zonder pardon uit het land worden gezet”, besluit Van Grieken. “Van Vivaldi kon op dat vlak niets verwacht worden, maar de volgende regering moet politie en opsporingsdiensten eindelijk de middelen geven die noodzakelijk zijn in de strijd tegen het islamterrorisme. Permanente grenscontroles zijn absoluut noodzakelijk.”