Nieuws
woensdag, 02 mrt 2022

Ook rechtbanken spreken zich uit tegen CST

Het Vlaams Belang is hoegenaamd niet verbaasd dat de rechtbank van eerste aanleg te Namen zich dinsdag uitsprak tegen een verlenging van het CST. “Als het van de Waalse regering afhing, zou het Covid Safe Ticket onze vrienden in Wallonië nog tot 15 april teisteren”, zegt volksvertegenwoordiger Dominiek Sneppe. “Maar de rechtbank heeft nu geoordeeld dat de huidige situatie van de pandemie een dergelijke ingrijpende maatregel niet rechtvaardigt. En terecht.”

“Volgens de rechtbank heeft de komst van de omikronvariant van het virus de situatie veranderd en is vaccinatie veel minder effectief geworden in het voorkomen van infecties”, aldus Sneppe. “Er werd correct geoordeeld dat een verlenging van het CST geen noodzakelijke maatregel was en derhalve inging tegen het evenredigheidsbeginsel.”

“Een onding als het vrijheidsbeperkende CST zijn we beter kwijt dan rijk, en dat is steeds het standpunt van het Vlaams Belang geweest”

“De wetenschap is het er hoe langer hoe meer over eens dat het CST in de strijd tegen het virus zijn doel niet bereikt heeft, maar zowaar het omgekeerde bewerkstelligt: door toedoen van het ticket werd een vals gevoel van veiligheid gecreëerd dat de besmettingen deed stijgen”, vervolgt Sneppe. “Geen enkele reden om dit onding nog te behouden, zou je dan denken, maar helaas denkt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) anders. Hij wil het CST in de toekomst nog gebruiken om de rechten en vrijheden van de mensen te kunnen inperken. En Steven Van Gucht wil het voortaan kunnen inzetten bij een griepvirus in de winter.”

“Het doet deugd te vernemen dat de rechter in Namen de verlenging van het CST naar de prullenmand verwees”, besluit Sneppe. “Er kan uiteraard door de Waalse regering nog beroep worden aangetekend, maar veel succes zullen ze daarbij wellicht niet kennen. Het CST is wetenschappelijk niet meer te verdedigen, ethisch niet en juridisch duidelijk ook niet.”