Nieuws
vrijdag, 30 aug 2024

NMBS laat binnenlandse treinreizigers in de kou staan

Begin juli lekte uit dat de komst van een nieuwe treinverbinding tussen Brussel-Zuid en Amsterdam mogelijk negatieve gevolgen zou hebben voor het binnenlands treinverkeer. Wat toen nog door de NMBS als voorbarig bestempeld werd blijkt vandaag echter realiteit te zullen zijn. “Eens te meer neemt de NMBS eenzijdig beslissingen waarvan de binnenlandse treinreizigers de dupe worden”, stelt voorzitter van de Kamercommissie Mobiliteit Frank Troosters. “Opnieuw laat men de pendelaars in de kou staan.”
 
Vanaf december zal een nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam opstarten die enkel toegankelijk zal zijn voor internationale reizigers. Intussen wordt duidelijk dat de gevolgen hiervan voor het binnenlands treinverkeer groot zijn. In West-Vlaanderen zullen treinen tussen Kortrijk en Blankenberge langer onderweg zijn. Tussen Antwerpen en Brussel zal één op de vier binnenlandse IC-treinen geschrapt worden.  In dezelfde regio zal bovendien het treinaanbod in Mortsel Oude God gehalveerd worden in beide richtingen. Ten slotte wordt ook het treinaanbod in Limburg getroffen: tijdens weekdagen zal de rechtstreekse trein van Genk naar de kust verdwijnen en de lokale aansluitingen van de trein met het busvervoer zullen wijzigen.

“Eens te meer neemt de NMBS eenzijdig beslissingen waarvan de binnenlandse treinreizigers de dupe worden”

Voor Troosters is de beslissing van de NMBS onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. “Eens te meer neemt de NMBS eenzijdig beslissingen waarvan de binnenlandse treinreizigers de dupe worden. De dienstverlening wordt steeds verder afgebouwd. Het respect voor haar eigen cliënteel lijkt bij de wereldvreemde NMBS-beleidsverantwoordelijken ver zoek”, klinkt het.
 
Troosters diende al diverse vragen in om de verantwoordelijke minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), over de geplande wijzigingen aan de tand te voelen. “Op deze manier wordt het openbaar vervoer alsmaar minder voorgesteld als volwaardig alternatief vervoermiddel voor de Vlaming”, besluit het Kamerlid. “Het Vlaams Belang zal deze kwestie dan ook niet laten rusten.”