Nieuws
donderdag, 18 jul 2024

Nieuw in het Vlaams Parlement: Tom Lamont

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in het Vlaams Parlement: Tom Lamont

Tom Lamont (1994) uit Oostende volgde een opleiding voor leerkracht in Gent, waar hij als student ook actief was in het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV). In 2016 ging hij aan de slag bij de BMW Group waar hij zich voornamelijk toespitste op de fleetmarkt in Zuid-West-Vlaanderen. In 2020 werd hij adjunct-nationaal-secretaris bij het Vlaams Belang, waar hij mee de lokale pijler van de partij opvolgde. Daarnaast is hij sinds 2022 ondervoorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Op 9 juni werd hij op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement verkozen met 10.168 voorkeurstemmen. 

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Tom?

In 2014 mocht ik het voor het eerst gaan stemmen. Naar aanleiding van die verkiezingen informeerde ik mij zoveel mogelijk, en pikte ik als 19-jarige verscheidene debatten mee. Ik stoorde mij mateloos aan het gebrek aan realiteitszin bij de traditionele partijen. Het Vlaams Belang was voor mij de enige partij die de vinger op de wonde durfde leggen. Toen de N-VA na de verkiezingsuitslag van 2014 de Vlaming in de steek liet was ik nog meer overtuigd dat een sterk Vlaams Belang nodig was in onze maatschappij, en begon ik mij te engageren bij onze jongerenpartij. 

Wat worden uw aandachtspunten in het Vlaams Parlement?

De komende legislatuur volg ik de commissies Werk en Economie, en Financiën en Begroting op. Vlamingen zijn altijd een harde werkers geweest, en hun belangen zal ik dan ook met vuur verdedigen. Economische vooruitgang en sociale bescherming moeten de kern vormen van ons beleid. Wie zijn best doet, zal een goed leven leiden. Er ligt heel wat werk op de plank, maar ik kan niet wachten om te beginnen. De voorbereidingen voor mijn eerste dossiers liggen reeds klaar.