Nieuws
woensdag, 24 jul 2024

Nieuw in het Vlaams Parlement: Sarah T’Joens

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in het Vlaams Parlement: Sarah T’Joens

De 32-jarige Sarah T'Joens, afkomstig uit Kortrijk, woont met partner en dochtertje in Geluwe (Wervik). Ze behaalde een bachelordiploma toerisme en recreatiemanagement. Een drietal jaren geleden richtte ze mee de Vlaams Belang-afdeling te Wervik op. Op 9 juni werd ze op de West-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement verkozen met 13.103 voorkeurstemmen. 

 Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Sarah?

Toen mijn dochter geboren werd, nu bijna vijf jaar geleden, is er bij mij een belletje gaan rinkelen. Niet alleen omdat kinderopvang heel moeilijk te vinden bleek, maar ook ging ik me vragen stellen bij de sterk groeiende onveiligheid, bij ons vooral vanwege de grenscriminaliteit. Maar ook de dalende kwaliteit van het onderwijs baart me zorgen. Hoe meer ik me in deze zaken verdiepte, hoe meer 'goesting' ik kreeg om zelf de touwtjes in handen te nemen. De systeempartijen voeren al jaren een beleid waar de hardwerkende Vlaming niet voor kiest en waarvan hij de dupe is. Ik wou dus zelf mijn steentje bijdragen, en deed dat door mij kandidaat te stellen voor de partij die echte oplossingen biedt: het Vlaams Belang. 

 Wat worden uw aandachtspunten in het Vlaams Parlement?

Ik zal de commissie Mobiliteit mee opvolgen. Voor mij is dit een materie die mij nauw aan het hart ligt. Mijn man is immers buschauffeur, en ik merk op dat sommige problematieken inzake Mobiliteit heel dringend aangepakt moeten worden. Er moet komaf gemaakt worden met het huidige wanbeleid, zodat veiligheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid weer bij elkaar aansluiten.