Nieuws
donderdag, 11 jul 2024

Nieuw in het Vlaams Parlement: Dries Devillé

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in het Vlaams Parlement: Dries Devillé

De 36-jarige Dries Devillé uit Mechelen behaalde een master in de rechten aan de KUL. Als werkstudent behaalde hij nadien aan de VUB een master-na-master in het notariaat. Beroepshalve was Dries werkzaam in de advocatuur en in het bedrijfsleven. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Halle waar hij ook reeds van zijn 18 jaar tot zijn 30 jaar voor het Vlaams Belang in de gemeenteraad zetelde. Op 9 juni werd hij in de provincie Antwerpen met 7.539 voorkeurstemmen verkozen voor het Vlaams Parlement.

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Dries?

Ik groeide op in de stad Halle, nabij Brussel, en werd daar al snel geconfronteerd met problemen zoals onder andere toenemende verfransing en vervreemding. Het Vlaams Belang was en is de enige partij die deze problemen bij naam durft noemen, en daar vervolgens ook een antwoord op weet te bieden. De keuze voor het Vlaams Belang, een echte consequente Vlaams-nationale partij, was voor mij dan ook evident.

Wat worden uw aandachtspunten in het Vlaams Parlement?

In het Vlaams Parlement zal ik de bevoegdheid Ruimtelijke Ordening en Omgeving opvolgen. Vlaanderen heeft in deze materie een ruime ‘toegewezen’ bevoegdheid. Het komt er dan ook op aan om nauwlettend toe te zien dat Vlaanderen verstandig omspringt met Ruimtelijke Ordening. Want dit is vandaag lang niet het geval, denk maar aan de wildgroei van windmolens nabij woonwijken of natuurgebieden, met nefaste gevolgen voor de levenskwaliteit voor onze mensen en voor het behoud van onze natuur. Enkel een doordacht beleid kan de leuze ‘wat we zelf doen, doen we beter’ dragen. Daar wil ik de komende jaren werk van maken.