Nieuws
donderdag, 25 jul 2024

Nieuw in de Kamer: Kristien Verbelen

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in de Kamer: Kristien Verbelen

Kristien Verbelen (1982) woont met haar man en kinderen in het West-Vlaamse Oostkamp. Ze behaalde een bachelordiploma communicatiemanagement en een postgraduaat internationale marketing , werkte tien jaar in de transportsector in Zeebrugge, en vervolgens acht jaar in de prefab betonindustrie in Wielsbeke. Op 9 juni werd ze verkozen voor de Kamer met 10.532 voorkeurstemmen.

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Kristien?

Ik ben opgegroeid in een Vlaamsgezind ‘nest’. Politiek en actualiteit waren thuis altijd aanwezig. Wij leerden van jongs af aan om kritisch om te gaan met wat je in de media te zien en te horen krijgt. In mijn studententijd was ik praeses van de NSV Gent. Toen ik in 2006 naar Oostkamp verhuisde, heb ik direct het lokaal bestuur van het Vlaams Belang vervoegd. Sindsdien was ik ook kandidaat bij iedere stembusslag. De keuze voor het Vlaams Belang was voor mij een zeer logische en zeer duidelijke. Het is immers de enige partij die voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen, en dus voor een sociaal en welvarend Vlaanderen strijdt. Het Vlaams Belang is ook altijd helder en concreet in haar voorstellen, ik heb een hekel aan wollige praat waarbij je uiteindelijk helemaal niet meer kan weten waar een partij eigenlijk voor staat.

Wat worden uw aandachtspunten in de Kamer?

Ik zetel in de commissie Landsverdediging. Dat lijkt ver van ons bed, en krijgt veel te weinig aandacht. De Tweede Wereldoorlog is iets uit een ver verleden, maar de oorlog in Oekraïne heeft iedereen ondertussen wakker geschud. Het is pijnlijk duidelijk geworden dat er jarenlang te zwaar bezuinigd werd op ons leger. Het is bijna onmogelijk geworden voor Defensie om haar kernopdracht uit te voeren. Ik zal gelijk hoe pleiten voor meer investeringen in Defensie, om de vrijheid en veiligheid van Vlaanderen voorop te stellen voor ons en voor de komende generaties.