Nieuws
maandag, 15 jul 2024

Nieuw in de Kamer: Dieter Keuten

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in de Kamer: Dieter Keuten

Dieter Keuten (1988) uit Tessenderlo groeide op in Paal-Beringen. Hij studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de VUB, waar hij in 2011 voorzitter werd van het Liberaal Vlaams Studentenverbond. Professioneel bouwde hij een carrière uit als sales- en marketingspecialist. Dieter werkte enkele jaren in Parijs, en startte zijn eigen onderneming als freelancer. Tot april 2024 werkte hij als e-commerce specialist voor Kärcher Benelux. Op 9 juni werd hij verkozen op de Limburgse Kamerlijst met 10.721 voorkeurstemmen.

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Dieter?

Al van jongs af aan volg ik de politieke actualiteit, en werd het mij duidelijk dat Vlaams Blok / Vlaams Belang als enige partij consequent onze maatschappelijke problemen echt durft benoemen. Pim Fortuyn maakt op mij een blijvende indruk, en ik geloof dat zijn verkiezing ook Vlaanderen had kunnen overtuigen om het cordon sanitaire massaal te doorbreken. Dankzij toenmalig Vlaams Belang-Kamerlid Bert Schoofs maakte ik in 2012 voor het eerst contact met de partij, en het viel mij op dat deze bestaat uit oprechte Vlamingen met een warm engagement voor een betere toekomst. Een groot contrast dus met hoe de media onze partij portretteren. Mijn politiek engagement was wegens gezin en carrière al enkele jaren naar de achtergrond verdwenen toen de covid-crisis toesloeg. Nooit eerder werden onze fundamentele rechten en vrijheden meer beknot. Slechts één partij was kritisch voor de waanzin en voor de toekomst van mijn kinderen, en ik wil ik er met Vlaams Belang alles aan doen opdat dit nooit opnieuw kan gebeuren.

Wat worden uw aandachtspunten in de Kamer?

Te veel politici hebben nooit een dag in de privésector gewerkt, hebben nooit ervaren wat het is om niet toe te komen op het einde van de maand, en hebben geen benul van de enorme uitdaging die het vormt om met beide ouders voltijds te werken én dagelijks aan de kinderopvang en schoolpoort te moeten staan. Ik wil dus in de eerste plaats realiteitszin bijbrengen in de bubbel van de Wetstraat, en opkomen voor onze hardwerkende Vlaamse gezinnen. Als vast lid van de Commissie Economie, Consumentenbescherming en Digitalisering wil ik mee onze Vlaamse welvaart uit de stagnatie helpen. Mijn ervaring uit de onlinesector zal van pas komen om te pleiten voor noodzakelijke moderniseringen. Ten slotte plan ik om de Franstalige Kamerleden er consistent op te wijzen dat de regionalisering van bevoegdheden ook voor hen een betere toekomst garandeert.