Nieuws
dinsdag, 16 jul 2024

Massaal toelaten van Palestijnen is moslimfundamentalisme binnenhalen

Foto: iStock. Massaal toelaten van Palestijnen is moslimfundamentalisme binnenhalen

Het Vlaams Belang maakt zich zeer ernstige zorgen over het moslimfundamentalisme en het antisemitisme die de massale instroom van Palestijnen met zich meebrengt. “De door de islam ingegeven orthodox-islamitische opvattingen die het gros van de Palestijnen erop nahoudt, maken een goede integratie onmogelijk”, zegt Kamerlid Sam van Rooy, die de toekomstige staatssecretaris voor Asiel en Migratie hierover zo snel mogelijk zal ondervragen. “De onderzoekscijfers hierover zijn ronduit schrikbarend.”

Palestijnen vormen al sinds maart de grootste groep asielzoekers in ons land. Dat blijkt uit cijfers van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS). In totaal hebben er dit jaar van januari tot juni 2.506 Palestijnen bescherming gevraagd in ons land. En in heel 2023 ging het in België om 3.249 aanvragen. Ook binnen het totaalaantal asielaanvragen van 17.853 zijn Palestijnen de grootste groep. “Meer nog: volgens het CGVS vragen nergens in de EU meer Palestijnen asiel aan dan in dit land”, aldus van Rooy. “Dat is opmerkelijk, want zo steekt België Griekenland voorbij, dat in 2023 koploper was van het aantal Palestijnse asielaanvragen.” Het is onduidelijk waarom net ons land zo in trek is bij Palestijnen. Olivier Brasseur, de woordvoerder van het CGVS, stelt het gewoon niet te weten. Ongeveer 90 procent van de Palestijnen komt uit Gaza. Ook dat is opvallend, want Gaza verlaten is bijzonder moeilijk. De beschermingsgraad is gestegen van 58 procent in 2022 naar 89 procent, wat betekent dat bijna alle asielaanvragen worden goedgekeurd.

“Verwerpelijke islamitische denkbeelden en opvattingen maken goede integratie van Palestijnen onmogelijk en vormen gevaar voor onze samenleving”

“Ik wil van de staatssecretaris vernemen waarom zovele Palestijnen voor België kiezen, en hoe ze vanuit Gaza in ons land geraken”, aldus nog Van Rooy, die benadrukt dat onderzoek uitwijst dat bij de Palestijnen de steun voor de moslimterroristen van Hamas enorm is toegenomen. De overgrote meerderheid (72 procent) staat zelfs achter de bloedige jihadistische massaslachting op 7 oktober in Israël. Tevens is 89 procent van de Palestijnen voorstander van de sharia, inclusief steniging. 66 procent vindt dat wie de islam verlaat de doodstraf moeten krijgen. 40 procent vindt zelfs zelfmoordaanslagen gerechtvaardigd. Bijna de helft van de Palestijnen staat negatief tegenover christenen, en niet minder dan 93 procent koestert antisemitische denkbeelden. 87 procent van de Palestijnen, vindt dat de vrouw altijd haar man moet gehoorzamen, en een grote meerderheid van 67 procent vindt dat een vrouw niet mag scheiden van haar man.

“Dit zijn stuk voor stuk verwerpelijke islamitische denkbeelden en opvattingen, die een degelijke integratie in onze samenleving onmogelijk maken en een gevaar vormen voor onze samenleving”, besluit Van Rooy, die als voormalig Vlaams Parlementslid het Vlaams integratiebeleid vijf jaar lang op de voet heeft gevolgd. “De staatssecretaris voor Asiel en Migratie van de nieuwe regering zou moeten inzien dat het massaal binnenlaten en erkennen van Palestijnen in ons land gelijkstaat met het binnenhalen van moslimfundamentalisme en antisemitisme, en mogelijk zelfs jihadisme. In het licht van de klemmende en zeer zorgwekkende onderzoekscijfers inzake hun opvattingen, is het een zeer slecht idee om in België steeds meer Palestijnen toe te laten.”