Nieuws
woensdag, 14 aug 2024

Lijsttrekkers Vlaams Belang kustgemeenten lanceren samen Knock-Out-plan 

Tijdens een persconferentie vandaag eisen Vlaams Belang-lijsttrekkers van kustgemeenten samen een kordate aanpak tegen overlast en asociaal gedrag. Naar aanleiding van de ernstige overlast en vervuilingen van de voorbije dagen in meerdere kustgemeenten, leggen de verschillende lijsttrekkers een kordate aanpak voor het probleem op tafel, niet alleen door de lokale politiezones maar ook met de steun van de federale politie. “Hoog tijd voor de invoering van ons Knock-Out-Overlastplan”, aldus Vlaams Parlementslid en lijsttrekker voor Oostende Tom Lamont.

In Knokke-Heist ontstonden afgelopen maandag op verschillende locaties knokpartijen, deze werden weggezet als een gevolg van het warme weer. In Oostende hadden ze dan naast verschillende rellen ook last van enorm veel vervuiling op het strand, de schokkende beelden gingen de laatste dagen viraal op sociale media.  “Hoog tijd voor de invoering van ons Knock-Out-Overlastplan”, stelt Lamont. “Dat plan voorziet in scherpere maatregelen tegen overlast en criminaliteit in de kustgebieden en voorziet onder meer in scherper politietoezicht via identiteitscontroles, ondersteuning van de federale politie en een gecoördineerde aanpak via een taskforce.”

“De lokale ordediensten moeten bij elk incident onmiddellijk optreden”

Bij de lokale overheden moet de focus verschuiven van preventie naar repressie, het aantal bestrafte wandaden ligt te laag en dit zorgt voor een gevoel van straffeloosheid. “De lokale ordediensten moeten bij elk incident onmiddellijk optreden en, naargelang de feiten, moeten administratieve sancties volgen via GAS-boetes, of dient er geverbaliseerd te worden in geval van ernstige feiten”, aldus het Vlaams Parlementslid.

Door de krachten te bundelen willen de lijsttrekkers van de kustgemeenten de identiteit van de kust beschermen, het toeristisch karakter en de gepaarde economische sector vrijwaren en de veiligheid van de inwoners garanderen. De lokale lijsttrekkers en afdelingen leggen dit plan samen op tafel en nemen het in elke kustgemeente op in het verkiezingsprogramma.