Nieuws
vrijdag, 27 sep 2024

Grenscontroles zijn een absolute noodzaak

Foto: iStock. Grenscontroles zijn een absolute noodzaak

Nu Duitsland, na een zoveelste bloedige islamitische aanslag op zijn grondgebied, grenscontroles organiseert, en nu ook Nederland en Frankrijk dit Duitse voorbeeld zullen volgen, wou Vlaams Belang-Kamerlid Sam Van Rooy van uittredend eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) weten of hij, net als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v), zulke controles in dit land niet aan de orde vindt. “En dat blijkt helaas zo te zijn. Volslagen onbegrijpelijk en onverantwoord, want door ongecontroleerde grenzen wordt onze samenleving steeds voller, armer, onveiliger en islamitischer.”

Door het organiseren van grenscontroles doet de Duitse regering wat het Vlaams Belang al vele decennia vraagt aan de Belgische regering. “Grenscontroles, zo blijkt telkens opnieuw, maken de samenleving veiliger en redden letterlijk levens. Ze onderscheppen telkens weer talloze illegalen, moslimterroristen en criminele buitenlanders”, aldus Van Rooy. “Bovendien heeft het Duitse gerenommeerde economische instituut IFO becijferd dat het houden van grenscontroles veel minder kost aan de samenleving dan het niet houden van grenscontroles.”

“In dit land zijn er al honderd salafistische organisaties actief”

“In zijn poging tot antwoord had de eerste minister het uitsluitend over een vrij en vlot handelsverkeer. Hij repte echter met geen woord over het handhaven van de veiligheid van de burgers, wat in normale landen de voornaamste plicht van de overheid is”, aldus nog Van Rooy. “Die man heeft duidelijk geen enkel probleem met de naar schatting 150.000 illegalen op ons grondgebied, noch met de aanwezigheid van talloze moslimterroristen en potentiële jihadisten, of met het feit dat onze gevangenissen uitpuilen van de illegale en criminele buitenlanders.”

“Elke moslimfundamentalist, salafist, jihadist, Hamasaanhanger en Hezbollahaanhanger die zich op ons grondgebied bevindt, is er één te veel. En we hebben er hier ondertussen al zeker tienduizenden”, besluit het Kamerlid. “En onder het Vivaldi-beleid komen er zelfs nog elke dag bij. In dit land zijn er volgens de Staatsveiligheid al honderd salafistische organisaties actief. Grenscontroles zijn dus een absolute noodzaak.”