Nieuws
donderdag, 01 aug 2024

Drugsgeweld in Antwerpen kent geen einde

Gisterennacht vonden in Hove en Borgerhout explosies plaats nabij enkele woningen. Het lijkt erop dat familieleden van drugscriminelen geviseerd werden. “Zonder harde en doortastende aanpak van de drugscriminaliteit in ons land blijft dit een straat zonder einde”, zegt Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere.

Buurtbewoners waren in shock toen ze omstreeks drie uur ‘s nachts werden opgeschrikt door een enorme explosie. Er werd eerst zelfs gedacht aan een gasexplosie. Als bij wonder geraakte niemand gewond. “Maar het is een kwestie van tijd vooraleer er opnieuw slachtoffers vallen”, waarschuwt Depoortere. 

“We waarschuwden er enkele weken terug nog maar voor dat zonder maatregelen de aanslagen zouden blijven aanhouden", vervolgt het Kamerlid. “Het Vlaams Belang wil absolute nultolerantie om komaf te maken met het bendegeweld. Daarnaast moeten er ook strengere controles van containers komen, razzia’s en samenscholingsverboden in drugsgevoelige wijken en een veel snellere inbeslagname van goederen en de sluiting van handelspanden die voor drugscriminaliteit gebruikt worden.”

Depoortere betreurt het bovendien dat er een soort van gewenning in de samenleving optreedt over deze drugsaanslagen. “Wat een paar jaar geleden nog nationaal nieuws zou geweest zijn dat de voorpagina’s van alle kranten zou halen, is vandaag regionieuws. Dat dit als gangbaar en normaal wordt gezien mogen en zullen we met het Vlaams Belang nooit aanvaarden.”