Nieuws
zaterdag, 19 okt 2024

Cordon definitief doorbroken: Vlaams Belang bestuurt mee in Ranst

Deze zaterdag werd het cordon definitief doorbroken in de Antwerpse gemeente Ranst. Het Vlaams Belang zal lokaal mee besturen en levert een schepen met kopvrouw Christel Engelen. “Na de overweldigende overwinning van Guy D’haeseleer in Ninove valt nu de volgende dominosteen in het rijtje”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Het cordon sanitaire ligt officieel achter ons. Een nieuwe tijd breekt aan, een tijd waarin de politiek wél naar de mensen luistert.”

In Ranst zullen PIT, Vlaams Belang en Vrij Ranst. samen het bestuur uitmaken voor de komende legislatuur. Daarbij levert de partij van Tom Van Grieken ook een schepen af. “Met de verkiezingen van oktober kwam het Vlaams Belang voor een vierde keer op rij als winnende partij in Vlaanderen uit de bus”, aldus Van Grieken. “In veel Vlaamse steden en gemeenten zitten we aan tafel met andere partijen, en ditmaal is het voor meer dan een vriendelijke koffie. In Ranst kwamen we reeds tot een akkoord en krijgen we ook daar de kans om onze mensen op de eerste plaats te zetten.”

“Stap per stap geven we de Vlaming het beleid waar deze al decennialang op zit te wachten”

Christel Engelen wordt de eerste Vlaams Belang-schepen in Ranst. “We zijn enorm tevreden dat we deze voortrekkersrol kunnen spelen”, aldus Engelen. “Maar het allerbelangrijkste is voor ons de inhoud: een ander en beter beleid geven aan de inwoners van onze prachtige gemeente.”

Volgens het Vlaams Belang is met deze verkiezingen een beweging in gang gezet die niet meer te stoppen valt. “De lokale democratie is te lang het slachtoffer geweest van het cordon. Vanuit de Wetstraat trachtte men het cordon levend te houden, maar de Dorpsstraat heeft het definitief naar de prullenmand verwezen”, concludeert de partijvoorzitter. “Wat vandaag in Ranst gebeurt, is de normaalste zaak ter wereld en is ook elders in Vlaanderen mogelijk. Stap per stap geven we de Vlaming het beleid waar deze al decennialang op zit te wachten.”