Persberichten
zondag, 14 jul 2024

Vlaams Belang vliegt met eigen luchtballon over Vlaanderen deze zomer

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang vliegt met eigen luchtballon over Vlaanderen deze zomer

Het Vlaams Belang lanceerde vandaag in Sint-Niklaas een luchtballon die de hele zomer over Vlaanderen te zien zal zijn. De ballon draagt het logo van de partij en zal in de aanloop naar de lokale verkiezingen in oktober zoveel mogelijk vliegen. Kamerfractieleider Barbara Pas maakte de eerste vlucht mee. “We willen zo zichtbaar mogelijk zijn en gaan volledig voor de lokale verkiezingen”, zegt Pas. “Na onze verkiezingsoverwinning op 9 juni zullen we ons ook lokaal stevig verankeren in heel Vlaanderen.”

Vanavond steeg de ballon van de partij voor een allereerste keer op in Sinaai. Het Vlaams Belang wil met de luchtballon de hele zomer lang over Vlaanderen toeren. Eerder lanceerde de partij al een reclamevliegtuig dat al verschillende vluchten over het land maakte. “Het Vlaams Belang is er sterk op vooruitgegaan met de verkiezingen van 9 juni”, zegt Pas. “De lokale verkiezingen zullen van groot belang zijn. Daarom willen we zo zichtbaar mogelijk in heel Vlaanderen zijn.”

Ook voorzitter Tom Van Grieken beklemtoont het belang van de lokale verkiezingen. “In de helft van de Vlaamse gemeenten was het Vlaams Belang de grootste partij. Dat biedt geweldige vooruitzichten. De verkiezingen van juni waren die van de versterking. De verkiezingen van oktober worden die van de verankering.”