Vlaams Belang verzet zich tegen EU-uitbreidingsplannen
Vandaag kondigde president van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen aan dat de EU toetredingsonderhandelingen kan aanvangen met Oekraïne. Naast Oekraïne werden ook Moldavië en Bosnië-Herzegovina genoemd als kandidaat lidstaten die kunnen beginnen aan het toetredingsproces. Volgens Europees parlementslid Gerolf Annemans is de Europese Unie helemaal aan het ontsporen. “De toevoeging van corrupte en arme landen is ongewenst, ongevraagd en niet in het belang van de Vlamingen”, zegt hij. “De toetreding van Oekraïne leidt ons zelfs naar een directe oorlog.”
“Als er een constante bestaat binnen de EU is het haar onuitputtelijke uitbreidingsdrang”, zegt Annemans. “En daarbij moet het niet eens over Europese landen gaan. Al sinds 1987 proberen ze een islamitisch land als Turkije in de EU op te nemen. Vele miljarden heeft dat al gekost aan de belastingbetaler. Nu wil de Europese Commissie landen als Oekraïne, Moldavië of Bosnië-Herzegovina opnemen in de EU. Dat zijn landen die tot de slechtst scorende Europese landen behoren volgens de recentste cijfers van de corruptie-index. Daarnaast zijn deze landen ook straatarm. Een uitbreiding zal er dus voor zorgen dat de huidige lidstaten nog meer geld zullen moeten ophoesten voor de EU. Bijna elke lidstaat zal netto-betaler worden door de toetreding van Oekraïne. Dat zal op zijn beurt de politieke balans van onze reeds onwerkbare EU volledig verstoren.”
“Bijna elke lidstaat zal netto-betaler worden door de toetreding van Oekraïne”
“De EU is begonnen als een Europees economisch samenwerkingsverband tussen soevereine landen. Vandaag hebben we echter te maken met een compleet ontspoorde EU waar niemand zich nog in herkent”, vervolgt Annemans. “Extremisten zoals Von der Leyen of Guy Verhofstadt willen een EU-Rijk: een EU bestuurd door anonieme bureaucraten die steeds meer staten opslokt en vervolgens de natiestaten vervangt. Nu willen ze zelfs al een land in oorlog opnemen.”
Het Vlaams Belang verzet zich dan ook tegen een verdere uitbreiding van de EU. “Wat heeft Oekraïne aan de lidstaten van de EU te bieden?”, besluit Annemans. “We kunnen perfect handels- en andere relaties onderhouden zoals we met Zwitserland, Noorwegen of het VK doen zonder Oekraïne in de EU op te nemen. De Vlamingen hebben geen belang bij lidmaatschap van Oekraïne in de EU. We stellen ons bovendien ook op als een onbetrouwbare partner jegens die landen, want we houden hen beloftes voor die nooit waargemaakt zullen worden.”