Persberichten
zondag, 01 sep 2024

Vlaams Belang geeft startschot lokale campagne op Familiedag in Planckendael

Het Vlaams Belang organiseerde vandaag zijn Familiedag in Planckendael in Mechelen. De partij gaf daarbij meteen ook het startschot voor de verkiezingen van 13 oktober. “We komen op in meer dan 200 gemeenten”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Meer dan 4 miljoen Vlamingen zullen de kans hebben om het Vlaams Belang te doen wegen op het beleid in hun gemeente. Waar we de grootste worden, hebben we het initiatiefrecht en dat maakt échte verandering mogelijk.”

Meer dan 5.000 leden en sympathisanten van het Vlaams Belang zakten vandaag af naar Planckendael. Voorzitter Van Grieken sprak de aanwezigen toe bij de opening van het park. “We waren op 9 juni al de grootste in de helft van de gemeenten in Vlaanderen”, aldus de voorzitter. “Dat biedt zeer goede perspectieven.” Van Grieken wijst ook op de veranderde kieswetgeving. "Waar we op 13 oktober opnieuw de grootste worden, hebben we de kans om échte verandering te brengen. Het initiatiefrecht zorgt ervoor dat het Vlaams Belang dan als eerste aan zet komt.”

“Meer dan 4 miljoen Vlamingen zullen de kans hebben om het Vlaams Belang te doen wegen op het beleid in hun gemeente”

Het Vlaams Belang komt op in 209 gemeenten in Vlaanderen. In kiezersaantallen betekent het dat 4,1 miljoen Vlamingen een stem op de partij zullen kunnen uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We zijn versterkt door de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van juni”, zegt Van Grieken. “De verkiezingen van 13 oktober worden die van de verankering. Historisch veel Vlamingen zullen op onze partij kunnen stemmen in hun gemeente en onze partij zal wegen op het lokale beleid. We hebben duizenden enthousiaste en capabele mensen klaarstaan die staan te popelen om hun gemeente een betere, Vlaamsere en veiligere plek te maken.”

De Vlaams Belang-voorzitter beklemtoonde bovendien het belang van naar de stembus te trekken. “Wij Vlaams Belangers zijn gemotiveerd om verandering te brengen, om de Vlamingen eindelijk het beleid te geven waar ze al jarenlang voor stemmen, maar nooit kregen”, benadrukte Van Grieken. “Elke stem telt en het is enkel met jullie steun dat we die verandering ook kunnen brengen.”

Van Grieken uitte ook hevige kritiek op de formatiegesprekken die gaande zijn op Vlaams en federaal niveau. “We hebben in elke provincie een provinciale lijst vol politiek talent”, besluit Van Grieken. “Ook in de gemeenten waar we niet opkomen kan u een stem voor verandering uitbrengen en de partijen die vandaag de verkiezingsuitslag naast zich neerleggen afstraffen. Vlaanderen heeft op 9 juni rechtser en Vlaamser dan ooit gestemd, maar men onderhandelt over een regering met socialisten in plaats van een regering met de echte winnaar van de verkiezingen. Dat laten we niet zomaar gebeuren.”