Persberichten
zondag, 29 sep 2024

Vlaams Belang feliciteert FPÖ met verkiezingsoverwinning

Het Vlaams Belang feliciteert de Oostenrijkse FPÖ met haar verkiezingsoverwinning bij de parlementsverkiezingen. “Het is een trend die we in heel Europa zien: rechtse patriottische partijen zoals de onze gaan er overal op vooruit”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Zogenaamd rechtse partijen die de wil van de kiezer negeren en in zee gaan met linkse partijen worden ook overal afgestraft.”

Zoals verwacht wordt de huidige coalitie afgestraft en gaat de FPÖ er fors op vooruit. De afgelopen jaren werd Oostenrijk geregeerd door een coalitie van de ÖVP en de Groenen. “Het doet denken aan de situatie in Vlaanderen”, zegt Van Grieken. “Een zogenaamd rechtse partij die in zee gaat met linkse partijen, dat is niet waar de bevolking voor kiest en dat wordt steevast afgestraft door de kiezer.”

“Een zogenaamd rechtse partij die in zee gaat met linkse partijen, dat is niet waar de bevolking voor kiest en dat wordt steevast afgestraft door de kiezer”

De FPÖ behoort tot dezelfde Europese fractie als het Vlaams Belang: Patriotten voor Europa. “We zijn erg tevreden dat onze zusterpartij zo goed scoort”, aldus Van Grieken. “Het is een tendens die we al enkele jaren in Europa zien. Ook bij onze noorderburen in Nederland scoorde onze zusterpartij de PVV uitstekend. Daar krijgen de kiezers nu eindelijk het beleid waar ze voor stemmen. Hopelijk zal dat ook in Oostenrijk het geval zijn.”