Persberichten
zondag, 30 jun 2024

Van Grieken feliciteert Bardella en Le Pen met verpletterende overwinning

Deze zondag vond de eerste ronde van de vervroegde Franse parlementsverkiezingen plaats. De zusterpartij van het Vlaams Belang, Rassemblement National van voorzitter Jordan Bardella en Marine Le Pen, komt als overwinnaar uit de bus volgens de exitpolls. “Ik wens zowel Jordan Bardella als Marine Le Pen van harte te feliciteren met alweer een overweldigende overwinning”, reageert Tom Van Grieken. “De Franse burgers hebben nogmaals te kennen gegeven dat zij op de eerste plaats willen komen.”

Met de Europese Parlementsverkiezingen behaalde Rassemblement een dermate overweldigende score van 31,37 procent tegenover de 14,60 procent van de coalitie rond de Renaissancepartij van huidig president Emmanuel Macron dat deze laatste zich genoodzaakt zag het parlement te ontbinden en nieuwe nationale verkiezingen uit te schrijven. De eerste ronde vond vandaag plaats, en volgens exitpolls weet de partij van Bardella en Le Pen 34 procent van de stemmen binnen te halen.

“Het Franse volk stemde en toonde zijn wens voor een ander beleid”

“Na het overweldigende signaal van 9 juni, steken de Franse burgers vandaag nog een tandje bij. Zij willen een bestuur dat eindelijk naar hen luistert en weten dat het er enkel zal komen met het Rassemblement aan de macht”, aldus Van Grieken. “Net als hier is het volk de alsmaar toenemende massamigratie, de steeds afnemende koopkracht en de onverschillige arrogantie van de machtspartijen moe.”

Intussen riep president Macron op tot frontvorming tegen Rassemblement National voor de tweede ronde. “Quand le peuple vote, le peuple gagne”, besluit Van Grieken die daarmee verwijst naar de historisch hoge opkomst bij deze verkiezingen. “Het Franse volk stemde en toonde zijn wens voor een ander beleid. Veel succes in de tweede ronde!”