Nieuws
dinsdag, 30 jul 2024

Nieuw in het Europees Parlement: Barbara Bonte

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in het Europees Parlement: Barbara Bonte

De 41-jarige Barbara Bonte uit Sint-Martens-Latem is eigenlijk geen echte nieuwkomer binnen het Vlaams Belang. Als master in de handelswetenschappen startte ze haar carrière bij Deloitte, maar kwam al snel bij onze partij terecht, waar ze jarenlang werkzaam was als wetenschappelijk medewerker op de studiedienst en in het Vlaams Parlement. In 2014 werd ze verkozen in het Vlaams Parlement, maar koos er anderhalf jaar later omwille van familiale redenen voor om uit de politiek te stappen. Enkele jaren later stapte ze de ondernemerswereld in, en legde ze zich voornamelijk toe op de landbouwtak van haar onderneming. Dit jaar werd ze verkozen in het Europees Parlement met 69.077 voorkeurstemmen. 

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Barbara?

Toen ik studente was in Brussel werd ik voor het eerst geconfronteerd met de multiculturele ‘verrijking’. Het gebeurde helaas regelmatig dat ik als jonge vrouw op straat werd lastiggevallen, en dat ging van nageroepen worden tot regelrechte intimidatie. Ik herinner me nog goed dat een studiegenote van me na haar eerste dag op kot aangerand werd, wat haar meteen heeft doen besluiten om haar kot op te zeggen. Het Vlaams Belang is sinds jaar en dag de enige partij die deze problemen bij naam durft te noemen, en die de stem vertolkt van de stille meerderheid. Ook worden concrete en realistische oplossingen geboden, iets anders dan de vaak lakse, vage en weinig concrete voorstellen van de andere partijen. 

Wat worden uw aandachtspunten in het Europees Parlement?

Het Europees niveau wordt door veel mensen ervaren als een gigantische bubbel waar alle zaken boven hun hoofd beslist worden. Dit is helaas helemaal waar. De EU is een totalitaire superstaat geworden die alle aspecten van ons leven bepaalt: hoe we ons moeten gedragen, wat we mogen eten tot zelfs hoe we moeten denken. De EU moet dan ook drastisch hervormd worden, tot een vrijwillige samenwerking van soevereine natiestaten.

In het Europees Parlement zal ik lid zijn van de commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid en van de commissie Industrie, Onderzoek en Energie, en staat het heronderhandelen van de Green Deal hoog op de agenda van onze fractie. Wij willen dat er een halt toegeroepen wordt aan de klimaatwaanzin die tot collectieve verarming, het stopzetten van landbouwbedrijven en desindustrialisatie leidt.