Nieuws
maandag, 29 jul 2024

Nieuw in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement: Sonja Hoylaerts

Foto: Vlaams Belang: Nieuw in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement: Sonja Hoylaerts

Sonja Hoylaerts (1969), een geboren en getogen Brusselse, en studeerde marketing in Leuven. Ze is een onderneemster in hart en nieren, en bouwde met eigen handen tal van (horeca)zaken op in en rond onze hoofdstad. Verschillende leeglopende of reeds leeggelopen zaken werkte ze weer op, en die ervaringen wil ze meenemen naar het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, en toepassen op Brussel.   

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Sonja?

Toen ik in mijn restaurant Serenata in Zaventem getuige was van een dodelijke vechtpartij, heb ik de deur van de horeca definitief achter me toegetrokken. Ik heb dat vreselijk drama vanop de eerste rij meegemaakt, en het is de reden geweest waarom ik de zaak verkocht. Het sterkte alleen maar mijn overtuiging dat er iets moet gebeuren, en de keuze voor het Vlaams Belang was de logica zelve."

Wat worden uw aandachtspunten in het Brussels Parlement?

De problemen die het leven van de mensen in Brussel bemoeilijken, treffen ook de ondernemers. Netheid, veiligheid en een vlotte mobiliteit zijn noodzakelijk voor een goed ondernemersklimaat. Het is een open deur intrappen om te stellen dat precies die zaken in Brussel helemaal fout lopen. De Brusselaar die het openbaar vervoer neemt, wordt geconfronteerd met drugsgebruikers en zelfs zwaardere criminaliteit. Neemt hij de auto dan staat hij in de file..

Mijn doel is de volgende vijf jaar om de jonge Brusselaar weer zin te geven om in Brussel te wonen, te werken en te ondernemen. En dan nog liefst in een Brussel waar meer Vlaams te horen is op straat. Nu mijn kinderen de deur uit zijn, en mijn zaken verkocht, heb ik veel tijd en zin om politiek iets te betekenen.