Nieuws
donderdag, 27 jun 2024

Dodelijke schietpartij in Brussel gevolg van lakse aanpak drugscriminelen

Foto: iStock. Dodelijke schietpartij in Brussel gevolg van lakse aanpak drugscriminelen

Twee doden en meerdere gewonden, waarvan minstens drie zwaargewond, dat is het voorlopige resultaat van een schietpartij vannacht in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. “Daar kan niemand nog van opkijken. In de omgeving van het Zuidstation wordt al maanden door gewapende drugsbendes een territoriumstrijd uitgevochten”, zegt voorzitter van Vlaams Belang Brussel Bob De Brabandere. “Om dit bloedige geweld te stoppen zijn ingrijpende maatregelen, zoals voorgesteld door het Vlaams Belang, absoluut noodzakelijk.”

De daders, die na de executies met een scooter de vlucht namen, konden niet worden opgepakt. Het onderzoek wordt gevoerd, en daarbij wordt uitgegaan van een drugsgerelateerd feit. “Voor het Vlaams Belang is de maat al lang meer dan vol, en moet er nu een einde komen aan de voortdurende steek- en schietpartijen”, aldus De Brabandere. “Omwonenden en toevallige voorbijgangers kunnen hier zomaar het slachtoffer worden van criminelen met oorlogswapens. Dergelijke Zuid-Amerikaanse toestanden zijn onhoudbaar en onaanvaardbaar.”

“Het stilzitten van de Brusselse en federale regering is wraakroepend”

De Brabandere wijst met een beschuldigende vinger naar de lakse houding van de beleidsverantwoordelijken. “Het voortdurende stilzitten, de lethargie zeg maar, van zowel de Brusselse Hoofdstedelijke regering als van de federale regering zijn ronduit wraakroepend. Het Vlaams Belang riep hen de voorbije jaren veelvuldig op om de drugscriminaliteit hard en gepast aan te pakken. Maar door hun weigering om ook maar iets te ondernemen, hebben ze de drugssmokkel zelfs nog bevorderd, en hebben ze de deuren geopend naar weer nieuwe afrekeningen en dus ook naar weer nieuwe onschuldige slachtoffers.”  

Voor het Vlaams Belang moet indien nodig op korte termijn ook beroep gedaan kunnen worden op Defensie om het geweld in te dijken. “Recht en orde moeten eindelijk terugkeren, en dat kan enkel door de drugscriminelen en de drugsbendes hard te laten voelen dat het hier stopt”, besluit De Brabandere. “Zonder de efficiënte maatregelen die onze partij voorstaat, zonder verhoogde politieaanwezigheid, zonder voldoende financiering van de politiediensten, en zonder een eenmaking van de zes Brusselse politiezones, zal de situatie alleen maar verergeren.”