donderdag, 05 jan 2023

Alexander Van Hoecke wordt nieuwe persverantwoordelijke bij Vlaams Belang

Alexander Van Hoecke wordt de nieuwe persverantwoordelijke van het Vlaams Belang. Hij zal huidig woordvoerder Jonas Naeyaert vervangen. Naeyaert vervulde de functie sinds 2020 en geeft nu de fakkel door. Hij zal binnen de partij een meer coördinerende rol opnemen binnen de communicatiedienst. 

Van Hoecke is al enkele jaren actief in de partij. Hij begon in 2020 als inhoudelijk medewerker in het Vlaams Parlement waar hij de beleidsdomeinen Energie en Buitenlandse Zaken opvolgde. Van Hoecke is geboren in Lokeren en 27 jaar oud. Hij studeerde rechten in Gent, waar hij momenteel nog steeds woont. Binnen de Gentse lokale afdeling vervult Van Hoecke ook de functie van lokaal persverantwoordelijke en is hij actief binnen Vlaams Belang Jongeren.

“Ik begin met heel veel enthousiasme aan mijn nieuwe functie”, zegt Van Hoecke. “Ik kijk ernaar uit om mee te kunnen werken aan de communicatie van onze partij en bouw verder op het indrukwekkende werk van mijn voorganger. Naarmate de verkiezingen dichterbij komen hoop ik ook een bijdrage te kunnen leveren aan onze missie om de grootste partij van Vlaanderen te worden en uiteindelijk het beleid mee vorm te geven vanuit de regering.”

“We hebben deze legislatuur volop ingezet op het aanwerven van nieuw capabel personeel”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Ik ben ervan overtuigd dat Alexander ook in deze positie een nuttige bijdrage zal kunnen leveren voor de partij. Deze aanstelling past binnen ons streven naar professionalisering en onze ‘missie 2024’.”

Voor vragen en verdere informatie kan je Alexander bereiken op alexander.vanhoecke@vlaamsbelang.org.