Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Geen randfenomeen Geen randfenomeen

Geen randfenomeen

De opmars van het islamfundementalisme in West-Europa is alarmerend. Dat blijkt uit onverdachte bron.

Islamitisch fundamentalisme is in West-Europa geen randverschijnsel (meer). Dat wordt bevestigd door een nieuw rapport van het Duitse Wissenschaftszentrum Berlin fŁr Sozialforschung (WZB). Uit een vergelijkend onderzoek in zes West-Europese landen - waaronder BelgiŽ - blijkt dat 60 procent van de ondervraagde moslims van oordeel is dat moslims naar de wortels van de islam moeten terugkeren. Nog eens 65 procent stelt religieuze voorschriften boven de democratie en de wetten van het gastland. Liefst 75 procent is tenslotte van oordeel dat de Koran maar op ťťn manier - namelijk letterlijk - kan worden geÔnterpreteerd.

Alarmerend

Volgens immigratievorser Ruud Koopmans gaat het hier niet om een of andere onschuldige vorm van strenge religiositeit. Uit het onderzoek kwam immers ook naar voor dat de groep die uiteindelijk als fundamentalistisch wordt gecatalogeerd (44 procent!) onmiskenbaar vijandig staat tegenover andersdenkenden. Koopmans windt er geen doekjes om en noemt de sterke tendens naar religieus fanatisme onder de West-Europese moslims zonder meer alarmerend. Die uitspraak is des te opmerkelijker omdat ze afkomstig is van dezelfde socioloog die zes jaar geleden nog van oordeel was dat de moslims redelijk goed waren geÔntegreerd.

Geen faciliteiten

Een laatste opmerkelijke vaststelling is dat in Duitsland - dat volgens de onderzoeker tot op heden het minst tegemoetkomend is aan de islam - het laagste aantal fundamentalistische moslims ('slechts' 30 procent) telt. Daarmee is nog maar eens aangetoond dat de voorstanders van de subsidiŽring van de islam het bij het verkeerde eind hebben. De subsidiŽring en de facilitering van de islam werkt niet de 'verwestersing' van de islam in de hand, maar enkel de islamisering van het Westen.


#islamisering  #islam  #islamisten
vlaamsbelang . nieuws . 13 december 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Het is bullshit om te zeggen dat sommige moslims extremistisch worden omdat we hen niet goed opvangen of hen discrimineren.

Herman Brusselmans

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief