Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Catalaanse onafhankelijkheid in 2014? Catalaanse onafhankelijkheid in 2014?

Catalaanse onafhankelijkheid in 2014?

Na Schotland prikte ook CataloniŽ een datum voor een onafhankelijkheidsreferendum. De EU-dreigementen ten spijt.

9 november 2014 zou wel eens een historische dag kunnen worden voor alle Europese volkeren die ijveren voor zelfbestuur. Donderdag kondigde de Catalaanse premier, Artur Mas aan op die datum een referendum te houden over de onafhankelijkheid van de Noord-Spaanse deelstaat. Hiermee zet CataloniŽ opnieuw een stap dichter naar haar felbevochte zelfstandigheid. Terwijl de Vlaamse politieke klasse niet verder geraakt dan een pleidooi voor een of ander federaal of confederaal 'Nieuw BelgiŽ', kiezen de Catalanen dus resoluut voor hun onafhankelijkheid.

EU dreigt

Na de bekendmaking door de Catalaanse premier was Europees president Herman Van Rompuy er echter als de kippen bij om de Catalanen af te dreigen. Op een wansmakelijke persconferentie in Madrid waarschuwde Van Rompuy dat de Catalanen zich bij onafhankelijkheid buiten de EU stellen. Niettegenstaande dat dit vandaag meer voor- dan nadelen met zich meebrengt, geeft het aan hoe vijandig de huidige EU staat tegenover het democratische recht op zelfbeschikking.

De dreigementen van het EU-establishment zijn overigens niet van die aard om de Catalanen op andere gedachten te brengen. Het enige wat de EU met haar optreden dreigt te bereiken, is dat ze zichzelf nog eens bevestigt als een ondemocratische en bemoeizieke instelling die ver boven de hoofden van de mensen regeert.

Maak het verschil

Bovendien gaat de Europese president met zijn uithaal regelrecht in tegen het door de VN erkende zelfbeschikkingsrecht der volkeren. Niet toevallig weigert de EU tot op vandaag dit internationaal principe als fundamenteel mensenrecht te erkennen. Een aantal onafhankelijkheidsbewegingen voeren daarom momenteel een internationale handtekeningactie om dit recht op Europees niveau af te dwingen. U kan uw steentje hiertoe bijdragen door hier uw steun te betuigen.


#onafhankelijkheid  #CataloniŽ  #zelfbeschikkingsrecht  #HermanVanRompuy  #EuropeseUnie
vlaamsbelang . nieuws . 13 december 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Opengrenzenbeleid leidt tot chaos en burgeroorlog in onze steden

Paul Scheffer

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief