Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Euroklok terugdraaien Euroklok terugdraaien

Euroklok terugdraaien

"De muntunie is mislukt. Het is een project van hoogmoed." In een opmerkelijk interview in De Tijd laat ex-Eurocommissaris Frits Bolkestein geen spaander heel van het EU-sprookje.

De economische Europese recessie grijpt wild om zich heen. In Zuid-Europa neemt de werkloosheid schrikbarende proporties aan en in de noordelijke landen zwicht de economie onder de falende reddingsoperaties van de EU. Volgens Bolkestein is een van de voornaamste oorzaken de geforceerde eenheidsmunt. "Het hart van de muntunie is 'one size fits all', voor iedereen dezelfde rente dus. Maar one size does not fit all. De mediterrane landen hebben een economische cultuur die anders is dan die van de kernlanden. Zolang dat niet erkend wordt, blijft het doormodderen."

"Er is geen Europees volk"

De voormalige eurocommissaris fileert ook de surrealistische drang van vooral 'Belgische' politici die van Europa een superstaat willen maken naar Sovjetmodel. "Mensen als Guy Verhofstadt voelen zich ongemakkelijk in BelgiŽ. Ze denken dat een federaal Europa een oplossing vormt voor de Belgische communautaire problemen. Maar het is een idiote gedachte dat de natiestaat moet verdwijnen." Net als het Vlaams Belang is Bolkestein van oordeel dat een verdere uitbouw van de Europese moloch niet voldoet aan een aantal essentiŽle basisvoorwaarden. "Er is geen Europees volk, geen Europese taal, geen Europees rechtstelsel en geen Europese publieke opinie," aldus Bolkestein.

Europees machtsapparaat

Ondanks zijn kritisch pleidooi toont Bolkestein aan dat Europese samenwerking op zich noodzakelijk blijft. Maar die moet zich volgens hem voornamelijk beperken tot de vrijhandel binnen de interne markt. Voor de rest moeten de natiestaten bevoegd blijven.

Hiermee geeft Bolkestein navolging aan wat verschillende eurokritische partijen de laatste jaren bepleitten. Zo waarschuwde Gerolf Annemans op het Overlegcomite voor Europese Aangelegenheden voor de verdere uitbouw van het Europees machtsapparaat, maar wees hierbij stelselmatig op de noodzaak van samenwerkingsakkoorden om de Europese vrijhandel te garanderen.

Lees hier het Europa-manifest van het Vlaams Belang.


#euro  #FritsBolkestein  #GerolfAnnemans
vlaamsbelang . nieuws . 05 december 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Als Europa overstroomt, ga je het water toch niet over de landen spreiden, maar hogere dijken bouwen

Marc Bossuyt

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief