Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Paul Scheffer en de EU Paul Scheffer en de EU

Paul Scheffer en de EU

"Een Europese Unie met de huidige 28 lidstaten kan nooit een Verenigde Staten van Europa worden en moet dat ook niet willen worden." Dat zegt Paul Scheffer.

De groeiende populariteit van rechtse en eurokritische partijen jaagt de traditionele partijen uit hun hok en dwingt hen tot nadenken of tot koerswijziging. Zo pleitte de Britse premier David Cameron er zopas voor om de ongebreidelde immigratie en het uitkeringstoerisme van Oost-Europeanen een halt toe te roepen. En we krijgen nu zowaar ook iets wat op een debat over de rol en de toekomst van de Europese Unie begint te lijken. Met dank dus aan zweeppartijen als het Vlaams Belang, het Franse Front National en de Nederlandse PVV van Geert Wilders.

Eurofiel autisme

De (linkse) Nederlandse auteur Paul Scheffer - die eerder al de multiculturele dromen in de vernieling schreef - zat onlangs aan tafel met Herman Van Rompuy en noemt die nu "de belichaming van het autisme dat in de Brusselse wandelgangen wel vaker wordt aangetroffen" (De Morgen, 30.11.13). Scheffer schrijft dat de 'middenpartijen' dringend met een eigen opvatting over de toekomt van Europa op de proppen zullen moeten komen, anders zal 'populisme' het enige politieke alternatief zijn. Jammer dat Scheffer de euro onbesproken laat, terwijl dat net het instrument of wapen is dat de eurofederalisten inzetten om die 'Verenigde Staten van Europa door te drukken'Ö

Grenzen aan uitbreiding

Scheffer stelt - wat wij ook al vaker hebben gedaan - dat de culturele diversiteit van Europa net onze kracht, rijkdom en vitaliteit uitmaakt. Volgens Scheffer moet de Europese Unie niet de beŽindiging van de nationale staten tot doel hebben, maar "juist de bestendiging van die staten als levensvatbare democratieŽn, rechtsstaten en verzorgingsstaten." De Verenigde Staten van Europa mogen dan al de natte droom van Guy Verhofstadt zijn, Scheffer schiet die dwaze droom aan flarden. Niemand, op wat verdwaalde politici na, wil zo'n Europa. Als de Europese Unie stabiliteit wil brengen aan haar buitengrenzen, moet er - zo stelt Scheffer - ook een moratorium worden afgekondigd op de verdere uitbreiding. "De grens is bereikt," schrijft Scheffer. We moeten Turkije, GeorgiŽ of OekraÔne duidelijk maken dat ze geen lid kunnen worden.
Wijze woorden, ook al komen ze voor een keer uit linkse hoek. Het is wat anders dan de domme scheldpartijen van Verhofstadt en Paul Goossens aan het adres van de eurokritici. Die scheldpartijen wijzen alleen maar op een stuitend gebrek aan overtuigende argumenten.


#EU  #PaulScheffer
vlaamsbelang . nieuws . 02 december 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Weet je dat sommige rechters milde vonnissen uitspreken omdat ze bang zijn?

Tania Kambouri

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief