Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Euro kost ons geld Euro kost ons geld

Euro kost ons geld

"De euro is de kanker van de EU geworden. Die moeten we eruit snijden, voordat het hele lichaam geïnfecteerd geraakt." Dat zegt de Franse buitenlandexpert François Heisbourg.

Heisbourg zegt in een interview met de Nederlandse krant NRC dat er eigenlijk maar één mogelijkheid is om de euro te redden, en dat is een federale unie. Dat willen Verhofstadt en Van Rompuy wel, maar daar willen de Fransen, de Britten, de Duitsers, de Nederlanders en ook de Vlamingen niet van weten. En dus vindt Heisbourg het "onzin" om ermee door te gaan. Dat is ook wat het Vlaams Belang zegt.

Griekenland

Volgens Heisbourg zijn de economische en maatschappelijke verschillen tussen de Noordelijke en de Zuidelijke landen gewoon te groot en dus kan de EU in zijn huidige vorm nooit werken. Net zoals België niet werkt omdat de verschillen tussen Vlamingen en Walen te groot zijn. In plaats van vooruitgang en welvaart heeft de euro ons in een heilloos avontuur gestort. Met hoogoplopende levensduurte en massale werkloosheid, vooral in het zwakke zuiden. Heisbourg begon te twijfelen aan het nut van de euro toen hij zag wat er in 2010 met Griekenland gebeurde. "Wat Griekenland toen nodig had, waren bezuinigingen en hervormingen, fikse kortingen voor crediteuren en een terugkeer naar de drachme (de Griekse munt, red.) zodat Athene kon devalueren om de onvermijdelijke recessie kort te houden. Dit werkt overal. Van Thailand tot Brazilië. Maar bij Griekenland mocht dit niet. De euro is een huis met alleen een voordeur, zonder ramen. Je komt er niet meer uit."

"Wat wij de Grieken hebben aangedaan, is onmenselijk," zegt Heisbourg. "En politiek dom. We hebben een hele generatie hun toekomst afgepakt. Waarom konden we ze geen verlof geven uit de euro, voor tien, vijftien jaar?" Ja, waarom? Waarom werd Griekenland überhaupt toegelaten tot de euro, terwijl we wisten dat het land er gewoon niet klaar voor was? Waarom mijnheer Dehaene en uw eurofiele vrienden gisteren en vandaag?

Verhofstadt en Van Rompuy worden uitgespuwd

In eigen land worden Verhofstadt en Van Rompuy op handen gedragen door de volgzame media, maar ze voelen de eurokritische grondstroom niet in Vlaanderen. Heisbourg lacht het argument van de eurofielen weg dat het alleen maar 'beter uitgelegd moet worden'. "Ach, welnee. Iedereen die zegt dat we meer macht aan Barroso en Van Rompuy moeten geven, wordt straks omver gekegeld, in Nederland en in Frankrijk. Ook al kunt u het uitleggen, het komt niet meer aan. Deze mannen worden gezien als een deel van het probleem, niet een deel van de oplossing. Als we nog jaren zo doorgaan, knallen we tegen een muur. Dit gaat niet langer."

Wie de macht terug bij het volk en dus Vlaanderen wil leggen, weet wat hem/haar bij de Europese verkiezingen te doen staat. Stem Vlaams Belang.
vlaamsbelang . nieuws . 24 november 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Wie niet blindelings de politieke correctheid volgt, is hier per definitie polariserend en een fascist.

Mia Doornaert

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief