Vlaams Belang - echt.onafhankelijk
Abou Jahjah en discriminatie Abou Jahjah en discriminatie

Abou Jahjah en discriminatie

De reportage in De Standaard over 'racisme in Vlaanderen' lokt voorspelbare reacties uit. Dyab Abou Jahjah springt gretig op de kar.

Echt spectaculaire onthullingen heeft de dagenlange 'racisme'-reportage niet gebracht. Nogal wat allochtonen wentelen zich graag in hun slachtofferrol - maar dat wisten we al - en De Standaard gaf hen daartoe een uitgebreid forum. Als allochtonen het slecht doen op school of op de arbeidsmarkt en hoog scoren op de criminaliteitsbarometer is dat vooral de schuld van de maatschappij. Van de leraars, van de werkgevers, van de politie. Kortom: van de Vlamingen, een dom, bekrompen en onverdraagzaam volkje, als we De Standaard mogen geloven.

Spreekbuis van de allochtonen

Nu Dyab Abou Jahjah terug is opgedoken, mag hij natuurlijk niet ontbreken in het koor van verontwaardigde reacties. Dat Jahjah een geslepen vos is, hoeft niet meer gezegd. Hij begint zijn opiniestuk met de - terechte - vaststelling dat racisme geen exclusief Europese, westerse of blanke onhebbelijkheid is. Om daarna meteen in een hogere versnelling te schakelen en te beweren dat "discriminatie als praktische invulling van racisme dat in ons land bestaat" al lang niet meer aangetoond hoefde te worden. "Het is een last die we overal meedragen. (…) De politiek minimaliseert discriminatie, ontkent racisme en overdrijft alles wat negatief is bij allochtonen." Een erg gekleurde weergave van de realiteit, maar zo kennen we Abou Jahjah.

Straf overigens, dat De Standaard Abou Jahjah de kans geeft om zich - opnieuw - op te werpen als zogenaamde spreekbuis van de allochtone gemeenschap in Vlaanderen. En dat voor een krant die het tot op vandaag hardnekkig vertikt om opiniestukken van Vlaams Belang-verkozenen te publiceren… Wij zijn door democratische verkiezingen gelegitimeerd, maar wie vertegenwoordigt Abou Jahjah eigenlijk?

Veel kansen

Hoe wetenschappelijk is het onderzoek waarop De Standaard zijn reportage baseerde? Wat bewijst de reportage? Niets. Of alleen maar dat veel allochtonen zich gediscrimineerd voelen. Maar zich gediscrimineerd voelen, is nog heel wat anders dan gediscrimineerd worden. De dappere jongens en meiden van de krant wilden Vlaanderen 'een geweten schoppen', maar dat discriminatieverhaal hebben we al zo vaak gehoord. We nemen ook aan dat de meeste leerkrachten, agenten, werknemers en gewone Vlamingen zich niet aangesproken voelen. Ze moeten zich heus niet schuldig voelen. Dat fameuze 'racisme in Vlaanderen' stelt bij nader inzien niet veel voor. Het feit dat vreemdelingen uit alle windstreken nog altijd massaal naar dit landje afzakken, is daarvan het bewijs. Allochtonen krijgen heel wat kansen in dit land, maar ze moeten ze willen grijpen. Dat er allochtonen zijn die hier de handen uit de mouwen steken, doorzetten en het ook ver schoppen - op eigen kracht - bewijst dat het hele discriminatieverhaal met een stevige korrel zout dient genomen te worden.


#racisme  #DeStandaard  #AbouJahjah  #discriminatie
vlaamsbelang . nieuws . 04 november 2013
Deel dit op Twitter Deel dit op Facebook Verstuur dit bericht naar vrienden Googles +1
 Kalender 2017
 Word lid van Vlaams Belang!
Sociale media - YouTube Sociale media - PDF  Sociale media - Afdrukken Sociale media - RSS
Sociale media - Facebook Sociale media - Twitter Sociale media - +1 Sociale media - Pinterest
Zogezegd
Bij een te omvangrijke en te snelle instroom heeft migratie alleen maar nadelen.

Miel Swillens

Bezoek de website van de Vlaams Belang Jongeren
e-magazine
onze digitale nieuwsbrief